Indul a nevezés a Kihívás Napjára

By 2018-04-09Hírek, Hírek

Mától lehet nevezni a Kihívás Napjára. Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményére ezúttal is települések, oktatási intézmények, munkahelyek és tűzoltóparancsnokságok jelentkezhetnek a www.kihivasnapja.hu online felületen. A hagyományosan május utolsó szerdáján, azaz idén május 30-án megrendezendő országos eseménysorozaton – melyet a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinál – a legjobbak között közel 5 millió forint összértékű sportszerutalványt osztanak ki.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A versengés hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, Magyarország 1991-ben kapcsolódott a mozgalomhoz. Hazánkban eddig összesen mintegy 1600 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly száznál is több településen, csaknem 200 tanintézményben, 14 tűzoltóparancsnokságon, több mint 40 munkahelyen és csaknem száz 3-1-2 meridiántorna gyakorlóhelyen mozogtak az előírások szerint legalább 15 percet. Összesen mintegy 920 ezer ember 71 millió (!) percet sportolt.

A települések, oktatási intézmények, tűzoltóparancsnokságok május 16-ig nevezhetnek be a megmérettetésre, a 3-8 fős csapatokból álló munkahelyek pedig április 30-ig. Utóbbiakra ugyanis némiképp más szabályok vonatkoznak: nekik egész május a rendelkezésükre áll a kihívás teljesítésére. Egy-egy munkahely akár több csapattal is nevezhet.

Idén a Decathlon is kiemelt figyelmet fordít a Kihívás Napjára, mely keretében valamennyi Decathlon áruház dolgozója is részt vesz a vetélkedésen.

Nevezés és további információk: www.kihivasnapja.hu