Czene Attila a NOB elnökével tárgyalt Lausanne-ban

Május 17-én Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke fogadta a szabadidősport világszervezetének (TAFISA) képviselőit a NOB lausanne-i székházában. A TAFISA-elnök Ju-Ho Chang és a főtitkár Wolfgang Baumann mellett Czene Attila elnökségi tag, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke is részt vett a találkozón, amelynek eredményei közvetve a hazai szövetség munkájára is pozitív hatással lehetnek.

A TAFISA az elmúlt 25 évben a legjelentősebb nemzetközi szabadidősport egyesületté nőtte ki magát, amit a szervezet nagy hatású 2015-ös budapesti világkongresszusának is köszönhetően a NOB is felismert. A két fél lausanne-i, Thomas Bach elnök által vezetett találkozóján megkezdődött egy több éves, biztos hátterű, több sportprojektet is magában foglaló együttműködés előkészítése. A tárgyalásoknak jó alapot adott, hogy a TAFISA megbízható partnere NOB-nak a „sport for all” területén, illetve Czene Attila olimpiai bajnokként különleges fogadtatásban részesült. A megállapodástól remélt bővülő anyagi lehetőségek a TAFISA által támogatott magyarországi szabadidősport események (pl. Kihívás Napja) további erősödését is segíthetik.

A találkozón szóba került, hogy a TAFISA milyen szerepet vállalhat a 2018-as dél-koreai téli olimpia létesítményeinek utóhasznosításával kapcsolatban, továbbá Thomas Bach meghívást és fővédnöki státuszt kapott a novemberben esedékes újabb TAFISA-kongresszusra, amelyen Czene Attila MSZSZ-elnök képviseli majd a hazai szabadidősport ügyét.