Az NDHSZ csatlakozott az ISCA Grassroots Sport Diplomacy elnevezésű Erasmus+ projektjéhez

By 2017-12-18Hírek, Hírek

A Nemzetközi Sport és Kultúra Szövetség (International Sport and Culture Association – ISCA) a 2017. március 8-9-én megrendezett EU Sport Fórumon meghívta az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságát, hogy partnerként vegyen részt a „Grassroots Sports Diplomacy” elnevezésű Erasmus+ projektjében.

Az európai szintű együttműködés alapötlete az EU azon sportpolitikai célja, hogy a sport szerepét az európai szintű nyilvános diplomáciában erősítse. A kétéves projekt folyamán (2018. január – 2019. december) a projektbe bevont közintézmények, sportszövetségek, sportklubok és a sport területén aktív NGO-k szakmai együttműködésére kerül sor, amelynek fő célja az uniós szintű sportdiplomácia kialakítására vonatkozó ajánlások megtétele és az alulról szerveződő, ún. grassroots sport területén diplomáciai pilot tevékenységek megvalósítása.

Adminisztrációs problémák miatt azonban a Sportért Felelős Államtitkárságnak le kellett mondani a presztízs értékű projektben való részvételt. Annak érdekében, hogy egy magyar partner továbbra is képviseltetve legyen a projektben, a Sportért Felelős Államtitkárság felkérte az NDHSZ-t, hogy csatlakozzon a projekthez, amely felkérésnek az NDHSZ eleget tett, és amelyet a brüsszeli EACEA (Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség) is jóváhagyott.