„Több, mint egy klub” misszió

By 2018-10-26Hírek, Hírek

Az EFOP-5.2.1-17 kódszámú, „Több, mint egy klub” című projekt célja, hogy a magyar sportegyesületek szemléletmódját nyitottabbá téve elérje, hogy klubok egészségfejlesztő, betegség megelőzésre fókuszáló sportszolgáltatásokat nyújtsanak a magyar lakosság részére.

A projektidőszak elején – annak érdekében, hogy a szakmai megvalósítók között konszenzus alakuljon ki a projekt céljaival kapcsolatban – a Szakmai Irányító Testület tagjai és a DEAC képviselői közösen azonosították és alkották meg a projekt misszióját. Missziónk szövege együtt fejlődött a projektünkkel.

Célunk többek között: egészséges, aktív társadalom, mindenki számára elérhető és hozzáférhető egészségfejlesztő testmozgás lehetősége, innovatív, egészséget támogató személet és egy adaptálható modell átadása a sportegyesületeknek, szemléletváltás kialakítása a társadalom széles rétegeiben az egészséggel, betegség megelőzéssel, sporttal kapcsolatban, önszerveződő sportoló lakossági közösségek, baráti társaságok kialakításának támogatása, akik egymást motiválva és segítve beépítik a mindennapjaikba a mozgást, a sportolást.

A megtartott tréningek során a résztvevők a „Több, mint egy klub” projekt missziójának az alábbiakat fogadták el:

A ‘Több, mint egy klub’ projekt célja az egészségfejlesztő testmozgás szemléletére épülő innovatív modell kidolgozása és terjesztése. A nyitottságra építő modellt alkalmazó sportegyesületek szervezett keretek között zajló, egészségtudatos testedzési lehetőséget kínálnak a helyi lakosság széles rétegeinek, miközben lehetőségük nyílik a szervezeti megújulásra is.