Eltelt újabb három év: ismét elérhetők a legfrissebb országjelentések az egészségvédő testmozgás területén

Online találkozót tartanak az egészségvédő testmozgás nemzeti kapcsolattartó pontjai novemberben. 

 Az Európai Unió az egészségvédő testmozgás területén háromévente gyűjti össze az aktuális állapotot tükröző tagállami adatokat, az NDHSZ mint sportköztestület pedig 2018 óta támogatja a hazai focal pointok információgyűjtő és elemző tevékenységét  tagállami koordinációs szervezetként.

A 2018. évi jelentést követően honlapunkon már elérhető az új, aktuális körülményeket bemutató 2021-es riport, mely ezúttal is a Tanács egészségvédő testmozgás ágazatközi előmozdításáról szóló ajánlása mutatói alapján készült el.

Veress Réka és dr. Kulisity István – a többi európai uniós tagállamhoz hasonlóan az Európai Bizottsággal és az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködve – ezúttal is az érintett ágazati szereplők bevonásával végezték el a munkát.

A nemzeti kapcsolattartó pontok ezen túlmenően évről-évre rendszeresen megrendezik hivatalos találkozójukat is, ahol értékelik az elmúlt időszak fejleményeit és kijelölik a következő periódus lépéseit (az NDHSZ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma legutóbb 2018 júniusában Budapesten látta vendégül őket).

A COVID-19 új koronavírus járvány miatt a 2021. november 10-én, immár tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő találkozó ezúttal is online formában kerül megrendezésre, ahol téma lesz többek között a HealthyLifestyle4All (HL4A) kezdeményezés, valamint az EU Health Knowledge Platform bemutatása is.