ScforH projektzáró találkozót és szemináriumot tartottak Belgiumban

A végéhez közeledik a sportklubok az egészségért európai uniós projekt. A “Creating mechanisms for continuous implementation of the Sports Club for Health guidelines in the European Union” című nemzetközi projekt részeként, a kezdeményezésben résztvevő konzorcium két eseményt szervezett, egy projektzáró találkozót és egy disszeminációs szemináriumot. A partnerség magyar tagjaként a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség is képviseltette magát.

A projektzáró találkozóra 2022. november 22-én Leuvenben került sor 12 ország képviseletében 17 projektpartner részvételével. A találkozón bemutatták és megvitatták a projekt eredményeit, kitérve a különböző értékelő beszámolókra és az “SCforH resolution” című kiadványra, amely az SCforH konzorcium jövőbeli munkájához szolgál iránymutatásul.

A disszeminációs szemináriumot 2022. november 23-án Brüsszelben rendezték az International Sport and Culture Association (ISCA) által szervezett Moving People – Moving Europe 2022 konferencia részeként. Az SCforH eseményen, amelynek 8 SCforH témájú előadás és egy szakmai beszélgetés is része volt, 69 szervezet, köztük az Európai Bizottság képviselői vettek részt. Az eseményen jó gyakorlatként került bemutatásra az NDHSZ által vezetett „Több, mint egy klub” pilot projekt is.

Az események megrendezését az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségének támogatása tette lehetővé az Erasmus+ Kollaboratív partnerségek keretében finanszírozva. Az SCforH 2020-22-es projektről szóló legfrissebb információk elérhetőek a honlapon és a twitter oldalon.