Három “Sportklubok az egészségért” (SCforH) esemény szeptemberben, több mint 180 résztvevővel

2022 szeptemberében 3 eseményre is sor került a harmadik, nemzetközi “Sportklubok az egészségért” projekt keretében, amelynek címe: “Creating mechanisms for continuous implementation of the Sports Club for Health guidelines in the European Union”.

2022. szeptember 1-jén, a franciaországi Nizzában “Sports Club for Health (SCforH) approach: evidence on importance and examples of implementation activities” címen a HEPA Europe éves konferenciájának keretében szimpóziumot rendeztek, amelyen több, mint 40 fő vett részt.

2022. szeptember 22-én Horvátország fővárosában, a Zágrábi Egyetem Kineziológia Tanszékének szervezésében került sor a “The International Conference for Sports Associations and Clubs: Improving Health Through Sport” konferenciára, amelyen közel 130 fő vett részt, köztük sportklubok és sportegyesületek, kormányzati, tudományos és felsőoktatási intézmények képviselői. A program részeként 6 meghívott előadó előadása, egy panel beszélgetés vezető horvát sportszakemberekkel és egy SCforH workshop is helyet kapott.

2022. szeptember 23-án az 5. SCforH Project Team Meeting került megrendezésre a Zágrábi Egyetem Kineziológia Tanszékén, amelyen 16 szakértő tanácskozott a projekt előrehaladásáról és a közös feladatokról.

A három esemény megrendezését az Európai Bizottság társfinanszírozta az Erasmus + program keretein belül elnyert pályázati támogatással. Az SCforH projektről szóló legfrissebb információk megtalálhatóak a projekt website-on és a Twitter profilon.