A Sportklubok az Egészségért (SCforH) szimpóziumon közel 200 fő vett részt… és még folytatódik

A nemzetközi Sportklubok az Egészségért (SCforH) projekt keretében, melynek címe:

“Creating mechanisms for continuous implementation of the Sports Club for Health guidelines in the European Union” a Sylvia Titze professzor (Karl-Franzens University of Graz) és a Veress Réka (Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség) által vezetett munkacsoport három nemzetközi szimpóziumot szervezett, hogy az SCforH-szemlélet ismertségét növelje az európai sportágazat különböző szereplői körében.

Az első, 2021 novemberében megrendezett szimpóziumon, amelynek célcsoportja a sportklubok és egyesületek képviselői voltak, 116 fő vet részt. A 2022 júniusában megrendezett második szimpóziumon, amely a sportágazat jelenlegi és jövőbeli szereplőit (köztük a felsőoktatási hallgatókat) célozta, 76 résztvevő vett részt. A szimpóziumhoz összesen nyolc, a sport és a testmozgás népszerűsítésével foglalkozó szakértő járult hozzá az SCforH megközelítésről szóló előadásaival és a kapcsolódó jó gyakorlatok bemutatásával.

A harmadik szimpózium “Sports Club for Health (SCforH) approach: evidence on importance and examples of implementation activities” címmel a HEPA Europe 11. konferenciájának részeként kerül megrendezésre Nizzában. A konferencia 2022. augusztus 31-től szeptember 2-ig tart.

A szimpóziumon szó lesz [i] a különböző sportágak egészségügyi előnyeiről szóló felmérés eredményeiről; [ii] az SCforH megközelítés megvalósításáról Magyarországon; [iii] az egészségügyi ágazat és a helyi sportklubok közötti összehangolt fellépés hatékonyságáról a testmozgás előmozdítása érdekében; [iv]; a Jackpot.fit program résztvevőinek nyomon követéséről – amely egy osztrák sportpromóciós kezdeményezés; és [v] egy SCforH online kurzus fejlesztéséről.  A HEPA Europe konferenciára jelenleg is nyitva áll a regisztráció.

A három szimpózium megszervezését az Európai Bizottság, az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségen (EACEA) keresztül támogatta és társfinanszírozta az Erasmus+ program együttműködési partnerség keretében. Az SCforH projekttel és a szimpóziumokkal kapcsolatos legfrissebb információk az SCforH honlapon és twitter oldalon érhetők el.

Csatlakozzanak az egészségjavító sporttevékenységek elérhetőségének és minőségének javítását célzó küldetéshez egész Európában.

 

A screenshot from the SCforH symposium held in November 2021

A screenshot from the SCforH symposium held in May 2022